04.01.17

Jak jsem zabránil teroristickému útoku



Předem podotýkám, že se tohle nikdy nestalo, všechno jsem si čistě vymyslel, takže prosím všechny, aby nepropadali panice.
 


Pamatuju si to, jako kdyby to bylo včera. Mám narozeniny 23. prosince, ale slavíme je vždycky týden předem, protože nikdo těsně před Vánoci nemá čas. Vždycky dostanu od příbuzných peníze, takže i tentokrát jsem se vypravil do Prahy, abych nakoupil za peníze, které jsem dostal, dárky. Nebudu Vás nudit popisem mé hodinové cesty do stověžatého města a už vůbec Vás nechci usoužit k smrti vyprávěním, jak jsem byl vypleskaný z metra.


K jádru věci. Šel jsem zrovna Rytířskou ulicí, když slyším, jak lidi všude kolem mě utíkají všemi směry a křičí jak na lesy (nějaká hollywoodská hvězda přijela?).  Než si uvědomím, co se vůbec děje, tak to sám uslyším. Náraz kovu o kov, rozbitá skla a pach spálených pneumatik.  Po chodníku jel kamion. Chvíli jsem si myslel, že řidič chce získat ztracenou vládu nad vozidlem, avšak takřka vzápětí jsem si to nemyslel, protože kamion se přiblížil natolik, že jsem viděl v kabině nějakého vousatého chlápka, v jehož očích byla přímo vidět nenávist.

Ale najednou jsem měl problém já sám. Moje myšlenky o kamionu na chodníku trvaly delší dobu, než jsem si myslel a nákladní vůz se přiblížil tak blízko, že jsem nemohl utéct, protože by mě zajel. A co teď? Viděl jsem tři možnosti – buď se dám doleva a pokusím se přeskočit zaparkovaný auta, nebo skočím pod auto a budu doufat, že mě nepřejede a nebo nakonec uskočím vpravo, kde byla zeď domů. Nakonec se to vyřešilo samo. Řidič chtěl přejet nějakou paní, která  zrovna utíkala těsně po mé levici, a tak jsem mohl uskočil doprava. Když mě kamion míjel, tak jsem se radoval, že jsem přežil. Ale bohužel jsem se radoval předčasně.


Měl jsem na sobě zimní bundu s kapucí a v momentě, když jsem uskakoval před předním kolem, se mi kapuce zahákla o otevřený poklop, kam se dává návěs a já jsem byl v podstatě vržen na kamion  a měl jsem štěstí, že jsem si nezlomil vaz a díky své duchapřítomnosti jsem se chytil  o nějaký výstupek u kabiny a nespadl jsem pod kola. Když jsem se rozkoukal, kde to vlastně jsem, musel jsem zanalyzovat své možnosti, jak postupovat dál. Skočit nemůžu, to bych se zabil v rychlosti kolem 70km/h, ale můžu zastavit řidiče. Druhou možnost jsem vyhodnotil, že je lepší, a tak jsem se opatrně sunul ke dveřím kamionu. V průsvitném skle jsem viděl zlostí cenícího se zuby teroristu (a s vědomím, že nedaleko je Václavské náměstí, to by byl teprve masakr, jsem musel co nejrychleji jednat). Bez nějakého většího přemýšlení jsem otevřel dveře od kabiny a snažil jsem se vyhodit z kabiny  překvapeného vousáče. Zápasili jsme o „povolení“ užívat kamion a k mému překvapení vytáhl z kapsy revolver a snažil se hlaveň zbraně nasměřovat na mé tělo. On měl větší sílu, než jsem měl já, a proto jsem měl čím dál častěji blízko u hlavy hlaveň zbraně. V poslední možné chvíli mě napadla  oufalá věc, která nakonec byla úspěšná. Dostal jsem se až k řadicí páce, zapřel jsem se o sedadlo spolujezdce a kopnul jsem vší silou toho chlapíka do hlavy a do boku takovým způsobem, že vyletěl do té doby otevřených dveří jak kometa  Ještě jsem viděl, jak se rozmázl o zeď nějaké pobočky Ministerstva práce a sociálních věcí. Teď jsem musel vyřešit poslední problém – jak zastavit nákladní auto. Nikdy jsem v takovém typu auta neseděl, ale pochopil jsem, že každé vozidlo na čtyřech a více kolech má řadicí páku, tak jsem vzal za nějakou nespecifikovatelnou věc vedle sedadla řidiče a zatáhl jsem ji k sobě. Nebyl jsem připoutaný, takže jsem byl vržen dopředu na volant a také následné přetížení 4G jsem nemohl očekávat a  díky tomu jsem málem vyhodil svoji snídani. Po uklidnění žaludku jsem vylezl ven a  zjistil jsem, že jsem dojel až k Uhelnému trhu, který je pod Rytířskou ulicí a …….

 Jak se Vám líbil tento příběh?


Toto byla snaha o příběh na pokračování, což znamená, že budu přidávat další příběhy, které navážu na tento, příjemné čtení







0 komentářů:

Okomentovat