17.10.17

#metoo aneb jak se mi zhnusil svět

Jak často se vyhledávalo na Googlu
 
 
Když jsem to viděl poprvé, řekl jsem si „Zase další „výzva“?“, ale když se tahle „výzva“ rozmnožovala a já jsem pochopil, o čem to vůbec je, začal jsem sám sebe nenávidět a všechny mužské proklel do pátého kolena.



Jistě se ptáte, co to je ten hashtag #metoo. Tento hashtag funguje na twitteru něco jako symbol sexuálního obtěžování jak pro ženy, tak také pro muže, kde každý napíše ve 140 znacích svůj případ, jak byl zneužit a nebo jak se cítil. Tato akce má ukázat, že sexuální obtěžování není jenom nějaká okrajová záležitost.  Já sám jsem věděl, že něco takového existuje, věděl jsem, že jsou ženy nějakým způsobem zneužívány, ale absolutně jsem netušil, že jich je tolik. Pro ty z Vás, kdo nemají twitter, hodím níže několik screenů + přidám jednu internetovou diskuzi.



Když čtu všechny příběhy, tak jsem neskutečně zhnusen, co dokáže „moje“ pohlaví. Chlapi, to nejste schopni najít si ženu/přítelkyni a ji normálně osahávat? To musíte sahat na libovolnou ženskou a obtěžovat ji a i když řekne ne, tak stejně pokračujete? To jsme zvířata?  Kdybych něco takového viděl, tak bych toho dotyčného nakopl tak do rozkroku, že jeho další reprodukční schopnosti by byly ohroženy.

Už jsem zažil řeči o tom, že si za to může sama. Může si za to sama v okamžiku, když kolem ní je víc chlapů a ona se nemůže bránit? Může si za to sama v okamžiku, když řekne třikrát ne a druhá strana je silnější jak ona sama? Já bych doporučil těmto chytrákům, aby se jim něco takového taky stalo.




Překvapilo mě, že i dost mužů bylo dle svých slov zneužito (často tam nepíšou, jestli to bylo muže nebo ženou). Je veřejně známo, že ženy jsou obtěžováni a u mužů je to dost tabuizované téma, ale doufám, že díky této denní akci (třeba to bude pokračovat i zítra) se toto téma široce otevře.  

A Co to vůbec je sexuální obtěžování? „Sexuální obtěžování zahrnuje veškeré nežádoucí a nechtěné sexuální návrhy, žádosti o sexuální služby a jiný verbální nebo fyzický kontakt sexuální povahy, který vytváří nepřátelské nebo útočné prostředí. Sexuální obtěžování můžeme označit za formu násilí na ženách a mužích“.Ale nemyslete si, že sexuální obtěžování může být jenom fyzické. Tím můžeme označit také i sexuální narážky, různé zvuky, gesta, hvízdání a nebo také žádosti o sex.


Tahle akce #metoo  (já taky) vznikla z podnětu americké herečky Alyssa Milano jako reakci na obvinění Harveyho Weinsteina, že znásilnil a sexuálně obtěžoval (nejenom) herečky).
 



A na závěr tu máme konverzaci jednoho pána, který napsal dnes jedné slečně poté, co napsala své přiznání


16 komentářů:

  1. Bože, to poslední. Všechny tyhle bych někam zavřela a vykastrovala. Žena si za to může sama?! Jen proto, že je slabší?! Když nenosíme sukně a výstřihy, jsme frigidní. Když nosíme, jsme děvky a jen čekáme, až si někdo sáhne. Je mi špatně. Díkybohu, že mám milujícího a rozumného chlapa a tohohle se bát nemusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě by hlavně zajímalo, co by udělal takový chlap (a nemyslím jenom ten tvůj), kdyby viděl někoho, jak osahává nějakou holku

      Vymazat
  2. Tak to je hnus. Co je špatného na tom že si žena vezme šaty proboha? To máme v létě nosit dlouhé kalhoty a roláky? Je hrozný, co si lidi dovolej. Výstřih přece neznamená "osahávejte mě", to už je moc. Mně se naštěstí nic takového nestalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On ten výstřih nebo sukně funguje pro někoho jako jakýsi magnet a podle mě podle tohoto se pozná, kdo je úchyl a kdo ne

      Vymazat
  3. To snad neni možný! Jak může bejt někdo tak ubohej?! Je mi z těch idiotů špatně. Tvrdit, že si za obtěžování může žena (chlap) sama, je nejvyšší úroveň debility. Jsem šťastná za svého milujícího přítele.
    A ty jsi super, žes na to také upozornil. :)
    PS: Ta poslední zpráva je dorážečka. Snad toho chlapa slečna nějak řešila na policii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, z celé této akce mě zarazilo, že toho je tolik a také tolik, kteří to zlehčují.

      Vymazat
  4. Ježíš to jsou bláboly. Urez si pero když se tak za chlapy stydis. Dost tím pomůžeš genofondu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takže dle Vás máme osahávat ženské bez omezení?

      Vymazat
  5. Ježíš to jsou bláboly. Urez si pero když se tak za chlapy stydis. Dost tím pomůžeš genofondu

    OdpovědětVymazat
  6. Ta kampaň mě nejdřív zaujala, ale pak jsem si pár těch metoo přečetl. Spoustu z toho tvoří banality typu "komentoval můj vzhled" a podobně. Znásilňování a sexuální násilí naprosto, zcela a nekompromisně odsuzuju (teď přijde ale), ale hvízdání, komentování vzhledu a podobné věci považuju za naprosté banality. Sám bych jich dohromady dal pěknou řádku, šmárjá kolikrát mě nějaká spolužačka plácla přes zadek, kolikrát mě někdo okomentoval vzhled nebo oblečení, dokonce i cizí lidé na ulici. Jasně že se mi to nelíbilo (no to plácání po zadku od hezkých spolužaček ano, to přiznávám), ale šmárjá! Jsou to jen slova! Banalita, naprosto bezvýznamná věc. To má fakt někdo potřebu to tak prožívat?

    No a reakce jako že chlapi se sebou musí něco dělat, měli by se stydět atd. to už nechápu vůbec. Co to je za hovadinu? Já to nedělám, proč bych se měl stydět za úplně cizí blbce jen proto, že mají náááhodou stejné pohlaví? Fuck off, neučí snad feministky přesný opak, tedy že kolektivní vina je největší zlo na světě?

    Btw i ten případ Weinsteina je mi podezřelý. Takže on znásilnil x ženských, ale žádná ho neudala, ba dokonce pro něj dál pracovaly? Mám silné podezření, že víc než o sex. obtěžování šlo o to, že jim Weinstein nabídl kariéru přes postel. A holky to vzali. Je to sice hnusné chování a vydírání, ale znásilnění to není. Pro situaci, kdy žena poskytuje sexuální služby za úplatu, máme jiné slovo. Prostituce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně...nicméně já to vidím jako další stripek do mozaiky meomarxistickeho ovládnutí lidi.

      Vymazat
    2. Přesně...nicméně já to vidím jako další stripek do mozaiky meomarxistickeho ovládnutí lidi.

      Vymazat
  7. Souhlasím s Jankem hvízdání a komentáře mohou být opravdu banalita a často netřeba se jimi více zaobírat. Ovšem pokud má žena již z dříve prožitou zkušenost "drsnějšího" charakteru, jako osahávání od cizích ve veřejném prostoru kdy zjistíte že vám nikdo jiný nepomůže a nevíte, zda se to nebude stupnovat, pokus o znásilnění kdy se ubráníte a utečete (a to vůbec nemluvím o znásilnění samotném), může to být i "jen" pronásledování v noci k domu, či když auto s černými skly zastaví u vaší osoby když jdete po chodníku a nic nečekáte, a začne vás nutit ať nasednete, nemluvě o zneužívání v rodině apod...Poté je samozřejmé, že ženy podobné hvízdání, komentáře vnímají již jako potencionální hrozbu a není jim to tedy vůbec příjemné,určitou v tom hraje i kde a s kým se nacházíte.....Ta hranice totiž může být velmi tenká.....Pokud půjdu s kamarádkou a "dělník" hvízdne že máme pěkný zadky, tak z toho vědu dělat nebudu...ovšem když půjdu sama a někdo cizí nebude dodržovat komfortní zónu a začne mít divné poznámky tak se už budu cítit velmi nepříjemně a budu hledat jak ze situace uniknout....A stále tam jde o to, že muž ve většině případů fyzicky větší sílu má a vy nevíte co skutečně se druhému odehrává v hlavě, zda jde jen o "blbé vtipkování" či o něco vážnějšího...Proto bych byla s posuzováním podobných věcí velmi opatrná....

    OdpovědětVymazat