27.09.16

Booktweet aneb jak se dá příběh říct ve 140 znacích


Twitter je jedna z mála sociálních sítí (A které používám já),  kde jste omezeni počtem znaků. Ale na druhou stranu 140 písmenek, mezer a čárek vás vybízí být stručný a údernější, což je výhoda oproti Facebooku, kde si můžete psát sáhodlouhé slohy.

Když se podívám na twitteru z pohledu autorů knih, tak tam najdeme takové „celebrity“, jakými jsou Stephen King, E.L. James a nebo Dana Browna, ale aspoň já jsem žádné, ať už české nebo zahraniční nenašel (nebo jsem špatně hledal J ).  Když se kouknu na samotné blogery, tak když už na twitteru nějací jsou, tak buď postují ty samé věci ještě na Instagram a facebook a nebo píši jenom o tom, co zrovna čtou a jak jsou daleko. Ale existují i i nějaké výjimky, které pečlivě sleduji a skoro až nadrženě čekám, kdy zase napíšou nějaký skvost.

Postupně budu přidávat další. A možná budu vyhlašovat tweet týdne nebo měsíce, ještě uvidíme. Každopádně hlášky na twitteru jsou leckdy lepší jak na fb.

 

Adriena Hovězáková

 

Jako první zde máme tuto blonďatou kráska, která píše blog AdrisBooks, zásobuje twitter tweetama buď v angličtíně , kde odkazuje na autory a často se těší z jejich odezvy a nebo v češtině (překvapivě). Víš než tweety se můžete na jejím tweetovém účtu těšit z fotek knížek.

 

 

Hana Trsková


Za tímto jménem můžete najít bloggerku Wilindu z blogu wilinda-books.  Kromě toho, že píše o svém společenském životě (a dle tweetu i velmi bohatém) sděluje čtenářům také své dojmy z rozečtené nebo dočtené knížky. A nevěnuje se jenom knihám, můžete také občas narazit na nějaký ten tweet o filmu.

 

Jana Benešová

 

A do třetice všeho dobrého. Za touto slečnou se skrývá blogerka whatjaneread. Zde můžeme nalézt hlavně české tweety, které se věnují o knihách, ale můžeme zde objevit i diskuzi s Luckou Zelinkovou o nesmrtelnosti chrousta.

 

Nedávno se objevil článek od Lucky Štěpánkové na BookInsta.  Jelikož je to dost podobné a podobný článek jsem chtěl již nějakou dobu, tak jsem se jí nejdřív zeptal, zda by jí nevadilo, když udělám něco podobného. Prý neadilo, tak píšu.

Jestli máte sami twitterový účet, kde píšete něco jiného na twitter a něco jiného na fb, tak sem s ním, rád Vás začnu sledovat. Ale teď nerušte, přemýšlím o nějakém tweetu J
 
 
 

0 komentářů:

Okomentovat