22.12.16

5 blogerských témat, které jsou tabu


Je to již 6 měsíců, které znamenaly zlom v mém životě. Stal jsem se bloggerem. Během této doby jsem se různě inspiroval na mnoha blozích a našel jsem si své oblíbené, které čtu pravidelně. Avšak postupem času jsem zjistil, že o určitých tématech jsou buď přehlížena a nebo, když náhodou o nich někdo napíše, tak ten dotyčný je zkritizován za to, že něco takového vůbec napsal.

A tak jsem vybral 5 témat,  které podle mě v bloggerském světě chybí a o kterých by se mělo mluvit daleko víc, protože tvoří společnost, ve které žijeme a které by mě osobně by náramně zajímaly.

 

1) Těhotenství z pohledu chlapa

Když žena čeká dítě, tak je to zásluhou chlapa. A chlap musí sdílet její nálady, zdravotní obtíže a nakupování věcí pro budoucí dítě. A kdo je důležitější v těhotenství než chlap? J Chlap v podstatě opečovává ženu, aby se jí něco nestalo. A tak by mě zajímal jakýsi 9 měsíční deníček budoucího otce o tom, co dělá a jak vypomáhá manželce/přítelkyni.

A nebo kdyby si těhotenství chlap představoval na vlastní kůži. Myslím to tak, že by se muž vcítil do kůže nastávající matky a psal jako „Těhotný muž“. Možná tímto způsobem by se odbouraly různé předsudky a mýty o těhotenství.  Někdo by rovnou mohl napsat „Mám ranní nevolnost. Vzpomínám si na ty léta, kdy jsem ráno také zvracel do mísy své oblíbené alkoholické nápoje. Cha, teď mě napadlo jméno budoucího dítěte. Bude se jmenovat VODKA.“

 

2) Kvalitní články

Tento bod jsem zařadil hlavně proto, že mnoho lidí volá po kvalitě, ale nikdo nedokáže říct, co to ta kvalita vůbec je. Podle mě „Kvalitní článek“ se dá najít stejně snadno jako najít příšeru Loch Ness nebo sněžného Yettiho – tedy můžete je najít, avšak musíte pořádně hledat. Takže kdo hledá, ten najde. Máme koneckonců tisíce blogů, kde si každý může vybrat, co hrdlo ráčí.

Každopádně jsem si vědom, že každý ve svých očích hodnotí kvalitu jinak. Ale jenom díky častému psaní a konstruktivním komentářům se člověk může zlepšovat a docílt té „kvality“. Hlavně si musíme uvědomit, že jenom díky diskuze (dle mého) můžeme docílit lepší diskuze. A není to žádné tabu!!

 

3) Život homosexuálů

Žijí mezi námi, ale o jejich životu se málo ví. Ne, nejsou to mimozemšťané, jsou to lidé, kteří mají rádi stejné pohlaví. Častokrát jsem ve městě slyšel, že ti homosexuálové jsou xyz a že nemají mít právo na dítě atd, ale přitom ti samí lidé viděli homosexuálů maximálně z výšky Mout Everestu a ještě si nejsou jistí, zda to byli oni. Ona celkově homosexuální tématika se v našem blogerském světě moc nevyskytuje (čest výjimkám).

Mě by samotného zajímalo, jak se odlišuje obyčejný pracovní život gaye ode mě, jako od heterosexuála.   

 

4) Články z pohledu věřícího (islám, křesťanství a jiné)

Jako ateisti (=nevěřící=, ale když jde do tuhého, tak se modlíme ke všem svatým) máme vůči jakémukoliv náboženství dost zkreslené představy a koluje mezi lidmi mnoho polopravd, mýtů a omylů. Tyto články od nějakého vyznavače islámu, hinduismu, křesťanství, judaismu a nebo jiným vyznavačům náboženství, by pomohly tyto předsudky odbourat.

5) Sexuální pomůcky (a sex obecněú

Objevují se články, které se týkají vztahu a sexuálních praktik, ale sexuální pomůcky, které by ženám/mužům pomohli být bez partnera a udělat si dobře, tu chybí. A když by ta recenze byla dobře podaná, tak bych si dokázal i představit, že by lidé se nahrnuli do sex shopů si to vyzkoušet.Nebudeme přece chodit kolem témat, které se týkají sexu, že je to něco odporného. A ony články, které se zabývají sexuální aktivitou, se vyskytují prakticky pomálu. Ale proč? Vždyť si každý z nás několikrát za život zasoulož a může někdo někoho inspirovat v sexuálních praktickách.

 

Dalo by se říci, že všechny tyto články by ze společnost dostaly jakési předsudky o výše zmíněných tématech. Tyto témata jsou v současné době dost tabuizovány, a tak si myslím, že by se mělo o nich více psát a více mluvit o nich. A raději psát o těchto tématech, o kterých nikdo nepíše, než o tématech, o kterých píše každý druh, žádnou informační hodnotu Vám to nedá a které by právě tabu měly být. Viz Článek u Veroniky Pět blogerských témat, které by měly být tabu

 

A víte také o nějakém tématu, o které se moc nebo vůbec nepíše a mělo by se psát?

 

Krásné a veselé Vánoce a málo Unboxingů J

 

 

 

 

 

 

 

 

18 komentářů:

  1. o nich vím, ale přijdou mi, že o nich lidé prakticky neví (taky jsem na ně narazil čistě náhodou)

    OdpovědětVymazat
  2. Na téma těhotenství a rodičovství z pohledu chlapa je super Deníček moderního fotra :) Jinak souhlasím, chtělo by to víc blogerů bourající tabu blogerské sféry

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O něm taky vím, ale furt je lepší, když píšou o daném tématu píše víc lidí ;)

      Vymazat
  3. Stejně jako Markéta jsem chtěla doporučit Deníček moderního fotra, je fakt vtipnej. O nějakém blogu o životě homosexuálů jsem četla nedávno myslím v iDNESu, něco jako Pražský gay nebo tak nějak. Bohužel jsem si nezapamatovala víc. Btw o sexuálních pomůckách je skvělá kniha Chucka Palahniuka Tvé překrásné já, ale to není blog ale román. To jen na okraj. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem napsal Markétě, vím o něm :D
      Díky za tip, podívám se po něm

      Vymazat
  4. Zvláštní, že znám dost blogů, které se právě těmito věcmi zabývají... Jsou tu například Dominik Landsman a Medard, kteří oba píší velmi kvalitně o některém z témat, které jsi označil jako tabu, a občas i o tom sexu. Akorát na blog o náboženství jsem u Čechů a Slováků ještě nenarazila, ale anglických blogů o křesťanství jsem už viděla dost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvalita je subjektivní, co je pro někoho kvalitní, pro jiného být nemůže, takže to je ten Yetti - všichni o něm mluví, ale nikdo ho pořádně neviděl

      Vymazat
  5. Nemůžu se zdržet komentáře.
    1. V těhotenství je nejdůležitější dítě, potom žena, která ho nosí pod srdcem a až potom chlap. Nedávno jsem četla knihu o feminismu v literatuře, takže jsem tím trošku ovlivněna, ale velmi se mi líbila myšlenka, že muž je sice označován za pána tvorstva, ale žena je ta, ve které vzniká nový život. To je k první půlce odstavce. K té druhé snad jen, že tento nápad je velice zajímavý a snad se jednou dočkáme na račím světě.
    2. Přirovnání k lochnesce a yettimu není zrovna vhodné, neboť jejich existence nikdy nebyla prokázána. A spíš jsem čekala tvůj názor na to, co si ty sám pod pojmem "kvalitní článek" představuješ.
    3. Homosexuálové nejsou mimozemšťané, z toho usuzuji, že jejich život se od životů ostatních vůbec neliší. I gay musí ráno vstát do práce/školy, jí 5x denně, jezdí městskou, nakupuje v obchodech, kouká na televizi... Proč tedy dělat z homosexuálů nějakou kuriozitu?
    5. Osobně páté téma beru jako dost intimní a osobní věc, do které nikomu nic není. Chápu, že to má každý jinak, ale nepřijde mi fér vůči partnerovi se na internetu nějak rozepisovat o společných intimních chvílích. Nicméně tomuto tématu se třeba věnuje zmíněná Vanilopka.
    A ještě bych ti chtěla poradit, abys článek nechal třeba půl dne uležet a pak si ho znovu přečetl, protože se ti dost často stává, že některá slova jsou špatně vyskloňovaná nebo některé věty nedokončené. Viz 4. bod.
    Veselé Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vezmu to od konce - dám na tvou radu, několik chyb jsem teď našel i jinde :)
      vanilopka píše anonymně, takže si stačí vymyslet fiktivní jméno a psát, takže to bych neviděl jako nějakou závadu.
      Až budu čekat dítě, dám vědět a za 9 měsíců sepíšu knížku :D

      Vymazat
  6. Take znam dost blogu zamerenych mimojine na sexualno. Neko, Vanilopka, Bdamdoupe, Cernovlaska... Ohledne dalsiho asi souhlasim. Ale osobne bych to stejne necetl. Mozna to tehotenstvi, pokud by to bylo s humorem, jinak ne.A ohledne gayu... Nejsem na kluky, ale par jich znam. Jak travi den? Stejne jako kazdej. Rano vstanou, vecer jdou spat a mezitim pracujou a zijou. Jedinej rozdil je, ze preblafnou Dusana misto Bozeny. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. včera jsme se dohadovali dost dlouho a nakonec jsme se k ničemu nedostali, takže jednotný názor neexistuje :)

      Vymazat
    2. Lol! Musím s tebou souhlasit. :D A Pavle, už jsi někdy nějakého homosexuála nebo jinak-sexuála potkal? Zní to tak, že ani na druhé straně Václaváku. xD

      Vymazat
    3. potkal, ve třídě mám hned dva :)

      Vymazat
    4. Tak to se musej chovat fakt divně, jestli máš pocit, že žijí jinak než ty. :D

      Vymazat
  7. Další výstřel na slepo, který se ti nevyplatil. Když pominu kvalitu článku, a fakt, že je neopodstatněný, mohl by jsi alespoň minimalizovat gramatické chyby?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když pálím slepými náboji, tak mi řekni, o čem bych měl, aby to byla ostrá munice? Tisíce Unboxingů a recenzí? Dej mi tip, rád se přiučím :)

      Vymazat
    2. No, popravdě si nemyslím, že tento článek je tematicky až tak špatný, ale o těchto věcech blogeři píší, jen je musíš najít, proto je to výstřel na slepo. A když je unboxing kvalitní proč ne? A upřímné recenze považuji za jedny z nejkvalitnějších článků ;)

      Vymazat
  8. O gay životě (nejen) psal nádherně M. z blogu mujasperger.cz, ale před časem se najednou ztratil z virtuálního světa a přestal fungovat. Což je gigantická škoda, měl fakt talent.

    Další gay bloger je třeba Destinateus ze self-hatred.blog.cz, ale ten moc často nepíše a myslím, že ještě míň vyloženě o tom, jaké to je být gay. Ale možná má něco zajímavého v archivu.

    Křesťanský blog ve vtipné podobě má Dave david-kucera.blogspot.cz. Křesťany nemusím, ale tohle je fajn kluk a hlavně to nikomu necpe.

    Sexuálně otevřené blogy se dají taky najít na blog.cz, ať už blogy čistě o tom, nebo deníček prostitutky, nebo deníky subinek atd.. Ale je toho pomálu, hlavně asi proto, že celkový věkový průměr je tam dost nízký. Vím ale že bylo určitě na Srdci Blogu v historii pár rozhovorů s takovými blogery, tamější admin má tahle "pobuřující" témata rád.

    OdpovědětVymazat