06.12.16

Jsem "IN" nebo "OUT"?

Tenhle článek mě napadl během nakupování s babičkou, která mi chtěla koupit něco k Vánocům a narozeninám (úděl vnuků, kteří mají 23. prosince narozeniny). Chvíli mi přišlo, že nenakupuju si pro sebe dárek, ale že babička se koukla do nějakého módního časopisu a rozhodla se, že mi nakoupí bundu a kalhoty v podobném střihu, který viděla v tom časopisu. Marně jsem se jí snažil přesvědčit, že ta bunda a tyhle kalhoty se mi nelíbí a že dneska "módní" jsou roztržené kalhoty.  Přišel jsem si trošku, jak když se hádám s manželkou po 20 letech – žena má vždy pravdu.
Ale nepíšu tento „článek“ proto, abych si stěžoval, že nákupy s někým jsou hrozné. Každý má jiný náhled na to, co se zrovna nosí a je to módní a nebo jaký životní styl je dnes „IN“.
Když to vezmu za sebe,  jsem „IN“ nebo „OUT“, když prakticky nepiju alkohol, nikdy jsem nekouřil a sportuju (běhám)?
Jsem „IN“ nebo “OUT“, když nečtu současnou literaturu (knížky vydané v roce 2016) a raději se spokojím s literaturou desítky let starou?
Jsem „IN“ nebo „OUT“, když jsem věrný partner a samotná nevěra se mi přímo hnusí?
Jsem „IN“ nebo „OUT“, když zrovna nosím tenhle model plavek, kalhot nebo bundy?
Nechci tu házet nějaké soudy o tom, co je pro někoho být „IN“ a co je pro někoho být „OUT“, spíš bych se chtěl zeptat Vás, přímo Vás,  co v současné společnosti znamená být „IN“ , co se zrovna nosí a honosí se nálepkou „módní“ . Co myslíte?
 

7 komentářů:

  1. Podle toho článku se zdá, že se sám považuješ za out a seš na to hrdej, tak co řešíš? :D
    Osobně vůbec neřeším, co je in nebo out, ale pamatuju si, že o tom bývala strana v Bravíčku...
    Na druhou stranu mi přijde vtipný, jak někteří lidi odsuzují něco jenom proto, že to má nálepku "in" (ty jo úplně mi to nejde do pusy, tenhle slovník jsem opustila asi v prváku na střední - já vím, pozdě! :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pro mě in znamená, že jsem v .... :D a out, že jsem venku :D
      Podle mě by se každý měl chovat dle svého úsudku a né dle úsudku ostatních

      Vymazat
    2. Jo a taky moc nechápu to, že spojuješ módu, životní styl a čtenářské preference :D

      Vymazat
    3. protože jakožto "bývalý" knižní blogger jsem to poznal, s módou jsem konfrontován dnes a denně a můj životní styl (nepití alkoholu) mi byl kritizován

      Vymazat
  2. Hele, podle mě to, zda čtu staré nebo nové knihy, vůbec nelze dělit dle trendů. Věrnost je určitě v současnosti in, oblečení spousta lidí neřeší to, že nekouříš, nepiješ a sportuješ, je in teda těžce a čím dál víc. Takže tě možná zklamu, ale out rozhodně nejsi. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Růžo, ty vole, kdy máš ty narozeniny? To abys to tady přejmenoval na "Kozoroží svět", ne?..........druhá varianta je, že nás zase krmíš. Abych citoval klasika:, "Růžo, Růžo, ty tvoje bulíky, už je mám zas na nose".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím, příště bych používal ten mozek. Až by jsi ho použil, tak by jsi zjistil, proč Račí svět :)

      Vymazat